Мултивитамините са най-лесният начин да дадем на тялото си разнообразието от

...
Мултивитамините са най-лесният начин да дадем на тялото си разнообразието от
Коментари Харесай

Още една полза от приема на мултивитамини

Мултивитамините са най-лесният начин да дадем на тялото си разнообразието от потребни субстанции, от които има потребност. Те ни оказват помощ за по-добър имунитет, по положително общо положение и въодушевление. А в този момент учените откриха още една значима изгода от тях.
 8 признака, които демонстрират, че на тялото ни му липсват витамини
8 признака, които демонстрират, че на тялото ни му липсват витамини

И кои тъкмо

С проучване, извършено с повече от 3500 хора на 60-годишна възраст, се открива, че ежедневният банкет на добавки с витамини и минерали усъвършенства паметта за интервал от три години.

По време на изследването участниците вършат когнитивни проби и още на първата година се забелязва значително усъвършенстване, изключително в паметта им, спрямо тези, които не одобряват добавки.
 Снимка 619817

По време на тригодишния интервал на наблюдаване се вижда задържане на нормалния когнитивен спад с придвижване на възрастта. Учените обаче не смеят да приказват за изгоди в по-дългосрочен проект.

Отбелязват все пак, че подобрението на когнитивните функционалности е по-забележимо при хора със сърдечно-съдови проблеми, които са с нараснал риск от развиване на деменция, предава healthline.
 Снимка 619815

Тези резултатите не са особена изненада, тъй като един от факторите, които въздействат директно на активността на мозъка, е методът ни на хранене. А той е обвързван с приема на витамини и минерали. И когато в него тялото ни изпитва дефицит, той се усеща при извършването на всички действия.
 Памет, деменция и шестте здравословни навика, които ще понижат риска да я развием
6 метода да предотвратим деменцията

Доказани от огромно изследване

Разбира се, мултивитамините не могат да ни обезпечат това качество и количество макронутриенти, което се съдържа в една богата и пълноценна диета, само че пък те са елементарен и доста по-евтин метод да запълним до известна степен дефицитите в организма. Затова може да се гледа на тях като налична предварителна защита на нарушенията в паметта, съпътстващи остаряването.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР